Bakemester
Josef er bakermester og har utviklet flere av våre produkter og spennende oppskrifter. Det å bake glutenfritt er litt annerledes enn å bake med vanlig mel. Gluten som finnes i vanlig mel gjør at deigen bindes sammen og gjør den smidig. Glutenfritt mel gir en løsere og mer klissete deig, nesten som kakedeig. Her er noen tips som kan gjøre bakeprosessen enklere.
Riktig mengde vann er viktig
For lite vann gir en fast deig som det er vanskelig å jobbe med. Mål opp nøyaktig mengde væske som er angitt på pakkene eller i oppskriften. Riktig mengde væske vil være avgjørende for et vellykket bakeresultat.
La brødet avkjøles
Nybakt brød er uimotståelig fristende. MEN det nystekte brødet bør hvile under et kjøkkenhåndkle i minst en time. Bruk brødkniv og «sag» igjennom brødet istedenfor å trykke kniven gjennom. Brødet vil da beholde sin form
Bruk gjerne tresleiv
Du kan enkelt bruke en tresleiv når du blander sammen brøddeigen. Du trenger med andre ord ingen maskin for å røre sammen deigen.
Lukk