Barnas beste glutenfrie pepperkaker

Deig til både hus og pepperkakefigurer

Deigen passer både til pepperkakefugurer og hus. Oppskriften kan enkelt lages melkefri. Pepperkaker er koselig å lage nå før jul. Lag gjerne store hjerter til å henge i vinduet. Det å pynt med melis og godteri er en aktivitet for hele familien.

45 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

  •  150 g smør
  •  1 dl mørk sirup mørk
  •  150 g sukker
  • 1 dl fløte
  •  ½ ts malt ingefær
  •  ½ ts malt nellik
  •  ¼ ts malt pepper
  • 2 ts kanel
  •  ½ ts natron
  •  500 g Semper Fin Mix

 

Melisglasur:

4 dl melis

1-1 1/2 eggehvitte

1 ts eddik eller sitronsaft

 

Slik gjør du

 1. Smelt margarin, sirup og sukker over svak varme. Rør til sukkeret er smeltet. Trekk kasserollen til side og avkjøl litt (ca. 15 minutter).


2. Rør inn fløte og krydder.


3. Tilsett ca. 450 gram mel. Spar resten av melet til utbakingen. Rør godt sammen.


4. La deigen stå kjølig til neste dag. Kna inn litt og litt, resten av melet til en smidig deig. Deigen skal være lett å forme og kjevle. Ønsker du myke karmalliserte pepperkaker, vær litt sparsommelig med resten av melet.

 

5. DU må gjerne kjevle deigen på bakepapir. Kjevle deigen ut til en tynn leiv. Trykk ut figurer med pepperkakeformer. For ekstra sprø pepperkaker bruk potetmel når du kjevler ut.  Kjelver du på bakepapir trekker du bare bakepapiret med pepperkaker over på stekebrettet.

 

6. Stek delen på midterste rille i varm stekeovn, ved 200 °C i 7-10 minutter. Avkjøl og dekorer med melis og godteri eventuelt.

 

Tips! Ønsker du å lage store pepperkakefigurer som et stor hjerte er det smart å kjevle ut på bakepapir. Stikk eller skjær ut formen og trekk bakepapiret over på stekebrettet. 

Hjem / Oppskrift / Barnas beste glutenfrie pepperkaker