Jul og tradisjon

Berlinerkranser

Vurdering

(25 votes)

(25 votes)

Tradisjonelle, glutenfritt og veldig gode småkaker til jul! Berlinerkranser hører med på kakefatet i julen.

  • Tilberedningstid
    1hr
  • Porsjoner
    30
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Mos den hardkokte eggeplommen i bakebollen med en spiseskje og tilsett deretter den rå eggeplommen. Tilsett sukkeret og pisk til eggedosis med en håndmikser.

  2. Tilsett det romtempererte smøret vekselvis med det glutenfrie melet.

  3. Rør sammen på høy hastighet og med en gang det blir en jevn deig er deigen klar. Legg deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.

  4. Sett ovnen på 190°C.

  5. Del deigen i 20 deler og trill ut i små pølser. Form til kranser og legg endene i kryss over hverandre. Legg kransene på stekebrettet, kledd med bakepapir.

  6. Hvis deigen har blitt varm når du har jobbet med den, så kan det være lurt å sette kransene kaldt i 20 minutter før du pensler de med eggehvite og strør på med perlesukker. Slik unngår du at kransene mister formen sin og at penselen sitter fast i deigen