Berlinerkranser
Glutenfrie berlinerkranser
Tradisjonellt, glutenfritt og veldig godt!
1hrIngredienser
Du trenger:
1 hardkokt egg
1 rå eggeplomme
60g sukker (3/4 dl)
125g romtemperert smør
180g (3 dl) Semper Mix eller Fin Mix
20g (1/2 dl) maizena Maisstivelse
1 vaniljestang
1 eggehvite til pensling
Perlesukker
Slik gjør du
Slik gjør du:
- Mos den hardkokte eggeplommen i bakebollen med en spiseskje og tilsett deretter den rå eggeplommen. Tilsett sukkeret og pisk til eggedosis med en håndmikser.
- Tilsett det romtempererte smøret vekselvis med det glutenfrie melet.
- Rør sammen på høy hastighet og med en gang det blir en jevn deig er deigen klar. Legg deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
- Sett ovnen på 190°C.
- Del deigen i 20 deler og trill ut i små pølser. Form til kranser og legg endene i kryss over hverandre. Legg kransene på stekebrettet, dekket med bakepapir.
- Hvis deigen har blitt varm når du har jobbet med den, så kan det være lurt å sette kransene kaldt i 20 minutter før du pensler de med eggehvite og strør på med perlesukker. Slik unngår du at kransene mister formen sin og at penselen sitter fast i deigen