Delfiakake

En tradisjonell julekake

Delfiakake, passer utmerket til juletiden

1hr
Average: 5 (2 votes)
2 Votes

Ingredienser

375g kokesjokolade

1½ pk delfia kokosfett

6ss sterk kaffe

4 egg

4ss sukker

12stk Semper Havredigistive

150g Marsipan

2 pakker gelétopper (ca. 100g)

 

Slik gjør du

  1. Ta frem en kjele, bryt opp sjokoladen og smelt den i kaffen på svak varme. Ha Delfia kokosfett i en kjele ved siden av på tilsvarende varme til den er akkurat smeltet og litt avkjølt. 
  2. Pisk egg og sukker godt sammen for seg. Tilsett så sjokoladen og visp godt. Tilsett Delfia kokosfettet litt av gangen, og husk å visp hele tiden.
  3. Finn frem en form og aluminiumsfolie. Kle så formen med folien. Legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen. Sjokolademassen skal ligge forhåndsvis nederst og på toppen.
  4. Sett så kaken kjølig til den er stiv, helst over natten.
  5. Pynt så kaken med det du måtte ønske, om det så er gelétopper, marsipan, seigmenn eller annet. 
  6. Vi anbefaler at du holder kaken kjølig helt til den skal spises. 

Hjem / Oppskrift / Delfiakake