Brød og rundstykker

Fletteloff

Vurdering

(35 votes)

(35 votes)

Oppskriften kan også brukes til vanlig loff og hvitløksbaguetter.

  • Tilberedningstid
    45 min
  • Porsjoner
    2 stk
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. 1. Smuldre gjæren i bakebollen.

  2. 2. Smelt smør og tilsett melk og la det bli lunkent.

  3. 3. Hell det over gjæren og rør den ut.

  4. 4. Ha i salt, sukker, egg og mesteparten av melet, hold igjen litt og elt sammen til en lett og smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.

  5. 5. Tilsett eventuelt mer mel om det trengs.

  6. 6. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted, ca. 60 minutter. Ha deigen på bakebordet, og del den i 6 like store emner.

  7. 7. Trill/rull lange pølser. Flett tre og tre lengder til en loff. Legg flettene på bakepapirkledd stekeplate.

  8. 8. Hev under plast på lunt sted, minst 40 minutter. Pensle med sammenvispet egg, dryss på valmuefrø.

  9. 9. Stekes i ovenen på midterste rille ved 225 grader i 20 – 30 minutter. Avkjøl på rist.