Pepparkakascheesecake
Jul og tradisjon

Glutenfri appelsin- og pepperkakeostekake

Vurdering

(4 votes)

(4 votes)

En herlig god ostekake med smak av jul.

  • Tilberedningstid
    60 min
  • Porsjoner
    10-15 biter
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Knus pepperkakene.

  2. Bland kakesmulene med smeltet smør til en deig og trykk den ut i en paiform med avtagbar kant, ca 22 cm i diameter.

  3. Pisk eggplommer og sukker til eggedosis.

  4. Tilsett kesam og fløte, og visp et par minutter til.

  5. Legg gelatinbladene i kaldt vann i ca 5 minutter. Hell av vannet og smelt bladene i en liten skål i mikrobølgeovnen på full effekt i ca 20 sekunder.

  6. Skyll appelsinen. Riv skallet og press ut saften av appelsinen. Bland saften i røren. Spar på skallet til garnering.

  7. Tilsett smeltet gelantin under omrøring.

  8. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.

  9. Hell røren i formen og la kaken stå i kjøleskap i minst 3 timer.

  10. Fjern kanten på formen og garner med strimlet appelsinskall.

  11. Tips! Doble oppskriften om du ønsker en høyere kake.

Brukes i oppskriften
Pepparkakor från Semper Glutenfritt

PEPPERKAKER