Glutenfri Beetburger
630 minIngredienser
6 st Semper Frallor med fiber
1 dl Semper Pofiber
3 dl Semper Havregryn
5 kokte rødbeter
200g tofu
1 gul løk
1 dl Chiafrø
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
½ potte fersk basilikum
salt og pepper
Eks. på fyll-
skivet tomat, gjerne gul
salat
spirer, gjerne fra rødbetter
Dressing
1 dl god olivolje
1 mynte potte
3 ss citronsaft
salt
svart pepper
Slik gjør du
Start med å rive eller bland rødbetene i en food prosessor.
Tilsett de andre ingrediensene og bland til alt er blandet skikkelig. Tilsett litt vann hvis det føles for tørt. La dem ligge en stund før du steker.
I mellomtiden lag dressing for burgere - Hell alle ingrediensene i en bolle og bland med en stavmikser til en grønn dressing! Smak til med litt salt og pepper. Sett til side.
Form til burgere, ca 6 stk.
Stek på mellomvarme i ca 4 minutter på hver side.
Grill brød halvdelene og legg ut på underdelen, toppes med salat, spirer og tomat skiver. Topp med litt dressing, og ha til slutt på brød!