Glutenfri bløtkake
Bak en glutenfri bløtkake.
11 time 15 minIngredienser
Kakebunn
1 dl Semper Fin Mix
Semper Pofiber til å strø i formen
1 dl potetmel
4 egg
2 dl sukkerrør
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Smør/kokosolje for å smøre formen
Vaniljekrem
1 ts vaniljepulver
1 dl krem
2 1/2 dl melk
1 dl sukkerrør
3 eggeplommer
1 ss maisstivelse
25 gr smør, romstemperert
Garnityr
Omtrent 5 dl pisket krem
Friske bær
100 gr hvit sjokolade
Jordbærsyltetøy eller bringebærsyltetøy
Slik gjør du
Kakebunn
1. Forvarm ovnen til 175 ° C.
2. Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør/kokosolje og dryss med pofiber.
3. Visp sukker og egg porøst. Bland de tørre ingrediensene og hell deretter i eggidosisen.
4. Hell deigen i springformen.
5. Stek i den nederste delen av ovnen i ca 35 minutter.
6. La kaken avkjøles litt. Legg kaken på en rist og la den avkjøles.
Vaniljekrem
1. Kok opp melk og vaniljepulver i en kjele.
2. Visp sukker, eggeplommer og maisstivelse til en røre. Tilsett den varme melkeblandingen og rør.
3. Hell kremen tilbake i kjelen og la den simre i en stund, rør om.
4. Ta kjelen av platen, tilsett det romstempererte smøret og rør om.
5. Hell kremen i en bolle, dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet i ca 25 minutter.
6. Visp kremen og tilsett i den avkjølte vaniljekremen.
Monter kaken
1. Del kakebunnen i to deler.
2. Legg syltetøy over den en kakebunnen, fortsett med vaniljekrem.
3. Legg på den andre halvedelen av kakebunnen.
4. Visp krem og legg over kaken. Tips: Spar litt av kremen til pynt på kaken.
5. Topp med friske bær, og rivet hvit sjokolade.