Glutenfri bløtkake

Bak en glutenfri bløtkake.

11 time 15 min
Average: 1 (1 vote)
1 Stem

Ingredienser

Kakebunn
1 dl Semper Fine Mix
Semper Pofiber til å strø i formen
1 dl potetmel
4 egg
2 dl sukkerrør
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Smør/kokosolje for å smøre formen

Vaniljekrem
1 ts vaniljepulver
1 dl krem
2 1/2 dl melk
1 dl sukkerrør
3 eggeplommer
1 ss maisstivelse
25 gr smør, romstemperert

Garnityr
Omtrent 5 dl pisket krem
Friske bær
100 gr hvit sjokolade
Jordbærsyltetøy eller bringebærsyltetøy 

Slik gjør du

Kakebunn

1. Forvarm ovnen til 175 ° C.

2. Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør/kokosolje og dryss med pofiber.

3. Visp sukker og egg porøst. Bland de tørre ingrediensene og hell deretter i eggidosisen.

4. Hell deigen i springformen.

5. Stek i den nederste delen av ovnen i ca 35 minutter.

6. La kaken avkjøles litt. Legg kaken på en rist og la den avkjøles.

Vaniljekrem

1. Kok opp melk og vaniljepulver i en kjele.

2. Visp sukker, eggeplommer og maisstivelse til en røre. Tilsett den varme melkeblandingen og rør.

3. Hell kremen tilbake i kjelen og la den simre i en stund, rør om.

4. Ta kjelen av platen, tilsett det romstempererte smøret og rør om.

5. Hell kremen i en bolle, dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet i ca 25 minutter.

6. Visp kremen og tilsett i den avkjølte vaniljekremen.

Monter kaken

1. Del kakebunnen i to deler.

2. Legg syltetøy over den en kakebunnen, fortsett med vaniljekrem.

3. Legg på den andre halvedelen av kakebunnen.

4. Visp krem og legg over kaken. Tips: Spar litt av kremen til pynt på kaken.

5. Topp med friske bær, og rivet hvit sjokolade.

Hjem / Oppskrift / Glutenfri bløtkake