Glutenfri eplekake

Saftig og rask

En lettvint glutenfri eplekake – uten egg som både smaker deilig og er enkel å lage. Server eplepaien lunken sammen med is, krem eller vaniljesaus. Et tips er å bytte ut eplene med pærer hvis du vil prøve noe nytt.

1060 min
Average: 3.2 (9 votes)
9 Votes

Ingredienser

  • 240 g Semper Bokhvete & Teff Mel (4 dl)

  • 1 ½ dl sukker

  • ½ ts salt

  • 150 g smør

  • 4 epler, i tynne skiver

  • 2 ss honning

  • 1 ss malt kardemomme eller kanel

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 °C.

  2. Ha Semper Bovete & Teff-mel, sukker, salt og smør i en bolle. Bruk fingrene til å smuldre smøret sammen med de tørre ingrediensene inntil du har en fin deig.

  3. Trykk ut deigen i en springform med bakepapir i bunnen, ca. 24 cm i diameter.

  4. Fordel epleskivene fint i formen, utenfra og innover, og la det være igjen litt deig langs kantene, slik at det blir en pai.

  5. Drypp honning over eplene, og strø kardemomme eller kanel på toppen.

  6. Stek paien midt i ovnen i ca. 25 minutter, inntil den har fått en fin gyllenbrun farge. Nyt paien lunken med lettpisket krem eller vaniljesaus.

 

Tips! Paien blir like god hvis du bytter ut eplene med pærer.

Hjem / Oppskrift / Glutenfri eplekake