Glutenfri eplekake
Saftig og rask
En lettvint glutenfri eplekake – uten egg som både smaker deilig og er enkel å lage. Server eplepaien lunken sammen med is, krem eller vaniljesaus. Et tips er å bytte ut eplene med pærer hvis du vil prøve noe nytt.
1060 minIngredienser
- 240 g Semper Bokhvete & Teff Mel (4 dl)
- 1 ½ dl sukker
- ½ ts salt
- 150 g smør
- 4 epler, i tynne skiver
- 2 ss honning
- 1 ss malt kardemomme eller kanel
Slik gjør du
- Sett ovnen på 220 °C.
- Ha Semper Bovete & Teff-mel, sukker, salt og smør i en bolle. Bruk fingrene til å smuldre smøret sammen med de tørre ingrediensene inntil du har en fin deig.
- Trykk ut deigen i en springform med bakepapir i bunnen, ca. 24 cm i diameter.
- Fordel epleskivene fint i formen, utenfra og innover, og la det være igjen litt deig langs kantene, slik at det blir en pai.
- Drypp honning over eplene, og strø kardemomme eller kanel på toppen.
- Stek paien midt i ovnen i ca. 25 minutter, inntil den har fått en fin gyllenbrun farge. Nyt paien lunken med lettpisket krem eller vaniljesaus.
Tips! Paien blir like god hvis du bytter ut eplene med pærer.