Glutenfri italiensk pizza
Klassiske smaker i fin harmoni. Passer perfekt med en rødrutete duk, levende lys og en frisk og god salat.
2 stk45 minIngredienser
Deig
4 dl valgfri mix fra Semper
1/2 pk gjær (25 gr)
1 1/2 dl lunkent vann
2 ss olje
1/2 ts salt
Topping
2-3 ss tomatsaus
1 ss olivenolje
1-2 rødløk, skiver
10 oliven
4 tomater, skiver
1/2–1 ts oregano
sort pepper
1 stk. mozzarella skiver
2 dl ost, revet
75 g parmaskinke
ruccola
Slik gjør du
Ha lunkent vann i en bolle, tilsett gjær og olje. Tilsett mel og rør sammen til en jevn deig.
La deigen hviler tildekket i 15 min.
Hell deigen på et stekebrett kledd med bakepapir og del den i to. Formes med hendene til runde flate pizzabunner (1/2 -1 cm tykke). Fukt hendene med vann slik at deigen ikke kleber seg fast.
Smør på tomatsaus og legg på løk, tomater, oliven og mozzarella. Strø ost på toppen.
Stek pizzaen ved 225 °C i 7-10 minutter.
Legg på parmaskinke og ruccula før servering.