Glutenfri ostekake
Frisk og sommerlig ostekake som smaker best pyntet med bær og frukt.
10-12 biter1 time 45 minIngredienser
Bunn:
1 pk Semper Havredigestive
1 1/2 ss sukker
4 ss smør, smeltet
Fyll:
400 g kremost
2 egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
Revet skall fra en halv sitron
Pynt: Melis
Slik gjør du
Bunn:
Forvarm ovnen på 175°C. Legg kjeksen i en plastpose og knus med en kjevle.
Bland kjeksen med sukker og smør.
Trykk deigen ut i en springform (24 cm i diameter).
Fyll:
Rør osten myk. Visp egg og sukker fyldig og tilsett osten. Bland i vaniljesukker og sitronskall.
Hell røren i pannen og stek i ca 40 minutter. La den avkjøles i kjøleskapet. Sikt melis og server kaken kjølig.
Tips! Lag ostekake i mindre former som er både praktisk og enkelt. Små kaker tar opp mindre plass i fryseren og er perfekt for å ha når du får småbesøk.