Glutenfri ostekake

Frisk og sommerlig ostekake som smaker best pyntet med bær og frukt.

10-12 biter1 time 45 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

Bunn:
1 pkt Semper Havredigestive 
1 1/2 ss sukker

4 ss smør, smeltet

Fyll:

400 g kremost

2 egg

1 dl sukker

1 ts vaniljesukker

Revet skall fra en halv sitron

Pynt: Melis

Slik gjør du

Bunn:

  1. Forvarm ovnen på 175°C. Legg kjeksen i en plastpose og knus med en kjevle.

  2. Bland kjeksen med sukker og smør. 

  3. Trykk deigen ut i en springform (24 cm i diameter). 

Fyll:

  1. Rør osten myk. Visp egg og sukker fyldig og tilsett osten. Bland i vaniljesukker og sitronskall.


  2. Hell røren i pannen og stek i ca 40 minutter. La den avkjøles i kjøleskapet. Sikt melis og server kaken kjølig.

Tips! Lag ostekake i mindre former som er både praktisk og enkelt. Små kaker tar opp mindre plass i fryseren og er perfekt for å ha når du får småbesøk.

Hjem / Oppskrift / Glutenfri ostekake