Glutenfri paideig og paibunn

Enkel grunnoppskrift på pai

Dette er den eneste oppskriften på glutenfri paideig du trenger hvis du vil ha en perfekt sprø paideig eller paibunn. Du velger selv hva du fyller paiene med. Hvis vi lager tarteletter, fyller vi dem gjerne med friske bær, sitronkrem og marengs, eventuelt noe mer middagsaktig som soppstuing eller spinat og parmesan. Denne grunnoppskriften på glutenfri paideig gir deg uendelige muligheter. Du bestemmer selv hva du vil fylle paibunnene med, men her er i alle fall oppskriften på deigen du trenger.

Ca. 6 porsjonsformer45 min
Average: 1 (1 vote)
1 Stem

Ingredienser

  • 180 g Semper Grov Mix (3 dl)

  • ¾ dl olje

  • ½ dl kaldt vann

  • ½ ts salt

  • 1 eggeplomme

 

Slik gjør du

  1. Mål opp Semper Grov Mix i en skål, og tilsett salt, olje, vann og eggeplomme.

  2. Kna alt sammen til en deig, og trykk den ut i 6 små tartelettformer.

  3. Jevn til kantene med baksiden av en liten kniv, og avkjøl tartelettene før du steker dem.

  4. Prikk paibunnene med en gaffel, og forstek dem på 220 °C midt i ovnen i 8 minutter til de har en gyllenbrun farge.

  5. Tilsett fyll i bunnene, og stek dem ferdige i ovnen i ca. 15–20 minutter på 200 °C.

Hjem / Oppskrift / Glutenfri paideig og paibunn