Glutenfri pizzadeig

Verdens beste pizzabunn

Den beste pizzaen er hjemmelaget, og det trenger ikke være vanskelig å lage sin egen pizzadeig. Dessuten er det en perfekt aktivitet på kjøkkenet sammen med venner og familie: La alle få legge sine favorittingredienser oppå den glutenfrie pizzabunnen. Prøv å lage en tynn og glutenfri pizzabunn allerede i dag – bedre enn hentepizza!

2 st30 min
Average: 4.3 (43 votes)
43 Votes

Ingredienser

  • 240 g Semper Grov Mix (4 dl)

  • 1 ½ dl vann

  • 10 g gjær

  • 2 ss olje

  • ½ ts salt

  • ½ ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250 °C.

  2. Bland vann og gjær i en bolle, og rør om til gjæren har løst seg opp.

  3. Tilsett olje, salt, Semper Grov Mix og bakepulver, og kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 4 minutter.

  4. Del deigen i to, og la den hvile under håndkle i 10 minutter. Kjevle deretter ut runde pizzabunner.

  5. Legg dine favorittingredienser oppå, f.eks. tomatsaus, spinat, basilikum, mozzarella og parmesan. Stek pizzaene deretter nederst i ovnen i ca. 8 minutter.

 

Tips! Du får en ekstra sprø pizzabunn ved å bruke bakepapir på varm stekeplate.

 

 

Hjem / Oppskrift / Glutenfri pizzadeig