Glutenfri pizzadeig
Recipe #17 Pizza con Basilico
Verdens beste pizzabunn! Den beste pizzaen er hjemmelaget, og det trenger ikke være vanskelig å lage sin egen pizzadeig. Dessuten er det en perfekt aktivitet på kjøkkenet sammen med venner og familie: La alle få legge sine favorittingredienser oppå den glutenfrie pizzabunnen. Prøv å lage en tynn og glutenfri pizzabunn allerede i dag – bedre enn hentepizza!
2 st30 minIngredienser
- 240 g Semper Grov Mix (4 dl)
- 1 ½ dl vann
- 10 g gjær
- 2 ss olje
- ½ ts salt
- ½ ts bakepulver
Slik gjør du
- Sett ovnen på 250 °C.
- Bland vann og gjær i en bolle, og rør om til gjæren har løst seg opp.
- Tilsett olje, salt, Semper Grov Mix og bakepulver, og kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 4 minutter.
- Del deigen i to, og la den hvile under håndkle i 10 minutter. Kjevle deretter ut runde pizzabunner.
- Legg dine favorittingredienser oppå, f.eks. tomatsaus, spinat, basilikum, mozzarella og parmesan. Stek pizzaene deretter nederst i ovnen i ca. 8 minutter.
Tips! Du får en ekstra sprø pizzabunn ved å bruke bakepapir på varm stekeplate.