Glutenfri pizzadeig
Middag

Glutenfri pizzadeig #17

Vurdering

(386 votes)

(386 votes)

Verdens beste pizzabunn! Den beste pizzaen er hjemmelaget, og det trenger ikke være vanskelig å lage sin egen pizzadeig. Dessuten er det en perfekt aktivitet på kjøkkenet sammen med venner og familie: La alle få legge sine favorittingredienser oppå den glutenfrie pizzabunnen. Prøv å lage en tynn og glutenfri pizzabunn allerede i dag – bedre enn hentepizza!

  • Tilberedningstid
    40 min
  • Porsjoner
    1 pizza
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250 °C.

  2. Bland lunkent vann, salt, olje og gjær i en bolle til gjæren løser seg opp.

  3. Mål opp den glutenfrie mixen i en annen bolle og bland inn psyllium.

  4. Tilsett blandingen i væsken og arbeid raskt sammen til en deig med skje eller med elvisp med eltekrok i 4 minutter.

  5. La deigen hvile i ca 10 minutter. Arbeid så deigen litt på bakbordet. Bruk litt mel hvis det fester seg. Kjevle deretter ut til en stor, tynn pizzabunn på bakepapir, ca 30 cm i diameter.

  6. Brett kanten av deigen i to ca 1 cm og trykk godt. Skrap bunnen litt for å unngå blemmer.

  7. La heve på et lunt sted i ca 10 minutter og forstek deretter i nedre del av ovnen i ca 8 minutter.

    Tips! Forbered flere ferdigstekte pizzabunner på forhånd. Oppbevares i plastpose.

  8. Fordel pizzasaus på bunnen og topp med dine favoritter, f.eks purre, hvitløk, kjøttsaus, spinat, basilikum, mozzarella og parmesan. Dryss rikelig med revet ost.

  9. Stek ferdig pizzaen slik at osten smelter og får litt farge, ca 10 minutter.