Glutenfri smörgåstårta med kyckling och bacon
Fest & småretter

Glutenfri smørbrødterte med kylling og bacon

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

God svensk tradisjonsrik smörgåstårta, som er brød lagt i lag med pålegg i mellom lagene. Tilslutt et tynt lag med kremost.

  • Tilberedningstid
    45 min
  • Porsjoner
    8-10 biter
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Stek

  2. bacon sprøtt i en stekepanne. La fettet renne av på kjøkkenpapir. Hakk så baconet.

  3. Bland majones, yoghurt, gressløk, kylling, sennep og pepper.

  4. Hakk soltørkede tomater. Tilsett de hakkede tomatene og 2/3 av baconet i røren.

  5. Skjær brødet. Legg 1/3 av brødskivene på et fat. Fordel halvparten av røren utover brødskivene. Fortsett med 1/3 av brødskivene og den andre halvdelen av røren. Avslutt med site lag av brødskivene.

  6. Dekk sandwichkaken med plastfolie å la stå i kjøleskapet i ca 3-4 timer.

  7. Smør kremost over hele sandwichkaken.

  8. Garner med grønnsaker, bacon som er igjen og riv parmasan over kaken.

  9. Tips! For å få fine former på pynten kan man bruke en ostehøvel når man skjærer agurken. Kutt tynne skiver som gjør det enklere å være kreativ og lage morsomme figurer.