Glutenfri sesam falafel

Med søtpoteter i ovnen og paprikarøre.

260 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

Falafel
3 ss Semper Mix
230 gr kikerter
40 rg koriander, hakket (kan byttes med persille)
½ ts gurkemeie
1 hvitløksfedd
½ ts salt
½ ts natron
1 ss vann
1 klype cayennepepper
½ ts spiskummen
½ liten gul løk
sesamfrø
 
Søtpoteter
1- 2 ss Semper Pofiber
1-2 stykker søtpoteter
 olje
 flaksalt
 
Paprikarøre:
2 røde paprika
2 ss olivenolje
100 gr valnøtter
En knipe med persille, grovt hakket
1 ts paprikakrydder
1 ss ferskpresset sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du

Falafel
1. 
Bland kikerter i en kjøkkenmaskin. Tilsett presset hvitløk og hakkede løk. Miks til blandingen er grovhakket.

2. Tilsett de andre ingrediensene og bland til en røre.

3. Form røren til boller i valgfri størrelse.Rull i sesamfrø.

4. Stek falafelen i stekepanne i noen minutter eller i ovnen på 180 ° C i ca 20 minutter til de er gyldenbrune.
 
Søtpoteter
1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Skjær søtpoteter i ønsket form.

3. På en ovnplate: Legg på et bakepapir og olje riklig.

4. Strø søtpoteten med pofiber

5. Topp med flaksalt.

6. Stek i ca 20-25 minutter til ønsket konsistens.

Paprikarøre
1. Sett ovnen på 200 ° C.

2. Rist paprikaene hele, ca 15 minutter, til de er myke. La hvile. Skrell paprikaene og fjern kjernen.

3. Bland med olivenolje til jevn krem.

4. Hakk valnøtter og persille og bland sammen. Smak med paprikakrydder, sitronsaft, salt og pepper.

Server falafelen med salat på grønne bladgrønnsaker, tomater og urter sammen med søtpoteter og paprikarøren.

Hjem / Oppskrift / Glutenfri sesam falafel