Glutenfri spinatpai
En uimotståelig middagspai
Vår glutenfrie spinatpai er ikke bare lekker. Den smaker fantastisk og er lett å lage. Passer godt til lunsj eller middag. Server den sammen med en frisk salat, og du har et perfekt vegetarisk og glutenfritt måltid. En smaksrik vegetarisk middagspai med spinat og ost.
1 stor form60 minIngredienser
Paideig:
- 180 g Semper Mix med Fiber (3 dl)
- ½ dl olje
- ¾ dl kaldt vann
- ½ ts salt
- 1 liten eggeplomme
Fyll:
- 2 dl melk
- 1 dl kremfløte
- 3 egg
- 1 ts salt
- ½ ts svart pepper
- 2 store never bladspinat
- 2 dl vellagret ost, revet
Slik gjør du
- Sett ovnen på 200 °C.
- Bland samtlige ingredienser i en bolle, og kna dem sammen med fingrene til du har en fin paideig.
- Trykk ut deigen i en springform, ca. 24 cm i diameter.
- Forstek paibunnen i ca. 10 minutter.
- Lag deretter eggeblandingen ved å piske sammen melk, fløte, egg, salt og pepper.
- Smelt smør i en stekepanne, og stek bladspinaten raskt til den blir litt myk. Legg den i formen sammen med osten, og hell eggeblandingen over.
- Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter, inntil paien har fått en fin gyllenbrun farge.
Tips! La paien hvile litt før servering, så blir den enklere å skjære.