Glutenfrie fastelavnsboller

Disse bollene er gode på smak og konsistens og enda bedre blir de med krem og syltetøy.

12 stk60 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

1 pk Semper MixFin Mix 
100 g smør
3 dl (300 g) melk
1 pk fersk gjær 
3/4 dl sukker
2 krm salt
1 ts kardemomme

Pensling: egg eller vann

Fyll: mandelmasse, syltetøy og krem

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til ca. 37 °C. Rør gjæren ut i væsken.

  2. Ha mel (spar 1 dl til utbaking), sukker og kardemomme i en bakebolle og tilsett væsken. Kjør kjøkkenmaskinen med eltekrok i ca. 2 minutter. La deigen heve ca. 30 minutter.

  3. Ha deigen ut på bakebordet og del den i 12 biter som formes til runde boller. Etterheves tildekket på stekebrett i ca.30 minutter.

  4. Stekes ved 200 °C i ca. 10 minutter.

  5. Avkjøl bollene, del dem i to og fyll dem med syltetøy og pisket krem.

Tips!

Hold gjerne igjen 1- 1/2 dl mel. Når deigen slipper bollen trenger ikke deigen mer mel. 

3 1/2 dl melk gir større og luftigere boller, men deigen blir da litt mer klissete og vanskelige å forme. 

Hjem / Oppskrift / Glutenfrie fastelavnsboller