Jul og tradisjon

Glutenfrie Kakemenn

Vurdering

(219 votes)

(219 votes)

Tradisjonelle kakemenn - og damer kan være harde eller myke - spør på utsiden og seige inni. Godt smaker disse glutenfrie julekakene uansett. De glutenfri kakemennene er laget med lettrømme som gir god smak. De kan pyntes med alt fra konditorfarge til sjokolade, eller spiser uten noe på.

  • Tilberedningstid
    45 min
  • Porsjoner
    25
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør/margarin.

  2. 2. Rør sukkeret ut i smøret.

  3. 3. Bland inn rømmen.

  4. 4. Tilsett hornsalt og litt mel om gangen. Rør alt godt sammen.

  5. 5. La deigen hvile ca 30 minutter. Kjevl deigen til ca. ½ cm tykk leiv og trykk ut kakemennfigurer. Deigen er veldig lett å arbeide med og kan minne litt om plastalina.

  6. 6. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter (varmluft 175 grader).

  7. 7. Pyntes med konditorfarge, melis eller sjokolade.