Glutenfrie Kakemenn

Kakemenn kan være harde eller myke - godt smaker disse glutenfrie julekakene uansett. De kan pyntes med alt fra konditorfarge til sjokolade, eller spiser uten noe på.

45 min
Average: 3.6 (5 votes)
5 Votes

Ingredienser

200 gr. sukker

150 gr smør

3 dl lettrømme

1 ts hornsalt

500 gr. Semper Fin Mix

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

1. Smelt smør/margarin.

2. Rør sukkeret ut i smøret.

3. Bland inn rømmen.

4. Tilsett hornsalt og litt mel om gangen. Rør alt godt sammen.

5. La deigen hvile ca ½ time. Kjevl deigen til ca. ½ cm tykk leiv og trykk ut kakemennfigurer. Deigen er veldig lett å arbeide med og kan  minne litt om plastalina.

6. Stekes midt i ovnen på ca 175 grader.

7. Pyntes med konditorfarge, melis eller sjokolade.

 

Hjem / Oppskrift / Glutenfrie Kakemenn