Glutenfrie sjokoladecookies

Kjempegode hjemmelagde sjokoladekjeks

Herlig seige sjokoladecookies som alle kan bake. Ekstra gode blir de hvis du fordeler hakkede nøtter eller sjokoladebiter oppå.

20 stk3t (herav 2 t i kjøleskap)
Average: 5 (1 vote)
1 Stem

Ingredienser

  • 30 g Semper Fin Mix (½ dl)

  • 1 ½ dl sukker

  • 3 eggehviter

  • 1 ts bakepulver

  • ½ ts salt

  • ½ dl olje
  • 200 g mørk sjokolade

 

Slik gjør du

  1. Pisk eggehviter og sukker lett sammen.

  2. Bland Fin Mix, bakepulver og salt i en bolle.

  3. Smelt den mørke sjokoladen sammen med oljen i vannbad på svak varme.

  4. Vend den smeltede sjokoladen inn i egg- og sukkerblandingen.

  5. Bland sammen det tørre, og sikt det inn i røren. Bland godt.

  6. Sett røren i kjøleskapet inntil den har stivnet, minst 2 timer.

  7. Sett ovnen på 180 °C.

  8. Gjør klar stekeplater med bakepapir.

  9. Trill 20 kuler, og fordel dem på stekeplatene. Det må være god plass rundt hver kule, siden de utvider seg i ovnen.

  10. Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 10–12 minutter.

  11. La kjeksene avkjøles i ca. 5 minutter før servering.

 

 Tips! Fordel hakkede nøtter eller sjokoladebiter oppå kjeksene. Eller dryss melis over.

Hjem / Oppskrift / Glutenfrie sjokoladecookies