Glutenfrie skoleboller

Hjemmelagde glutenfrie skoleboller. Saftig og gode boller med vaniljekrem og kokos... nam!

12 stk60 min
Average: 5 (1 vote)
1 Stem

Ingredienser

1 pk Semper MixFin Mix 
100 g smør
3 dl (300 g) melk
1 pk fersk gjær 
3/4 dl sukker
2 krm salt
1 ts kardemomme

Pensling: Melisglasur

Fyll: Vaniljekrem

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til ca. 37 °C. Rør gjæren ut i væsken.

  2. Ha mel (spar 1 dl til utbaking), sukker og kardemomme i en bakebolle og tilsett væsken. Kjør kjøkkenmaskinen med eltekrok i ca. 2 minutter. La deigen heve ca. 30 minutter.

  3. Ha deigen ut på bakebordet og del den i 12 biter som formes til runde boller. Etterheves tildekket på stekebrett i ca.30 minutter.

  4. Trykk ned i midten av bollene og gjør plass for vaniljekremen. Fyll på med vaniljekrem. 
  5. Stekes ved 225 °C i ca. 12-15 minutter.

  6. Lag melisglasur ved å blande sammen eggehvitte og melis til du får en passe tykk konsistent. Smør melisglasuren på de avkjølte bollene og dypp de deretter i kokos. 

Hjem / Oppskrift / Glutenfrie skoleboller