Kaker

Glutenfrie skoleboller -skolebrød

Vurdering

(30 votes)

(30 votes)

Hjemmelagde glutenfrie skoleboller. Saftig og gode boller med vaniljekrem og kokos... nam!

  • Tilberedningstid
    60 min
  • Porsjoner
    12 stk
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til ca. 37 °C. Rør gjæren ut i væsken.

  2. Ha mel (spar 1 dl til utbaking), sukker og kardemomme i en bakebolle og tilsett væsken. Kjør kjøkkenmaskinen med eltekrok i ca. 2 minutter. La deigen heve ca. 30 minutter.

  3. Ha deigen ut på bakebordet og del den i 12 biter som formes til runde boller. Etterheves tildekket på stekebrett i ca.30 minutter.

  4. Trykk ned i midten av bollene og gjør plass for vaniljekremen. Fyll på med vaniljekrem.

  5. Stekes ved 225 °C i ca. 12-15 minutter.

  6. Lag melisglasur ved å blande sammen eggehvitte og melis til du får en passe tykk konsistent. Smør melisglasuren på de avkjølte bollene og dypp de deretter i kokos.