Glutenfritt bønnebrød
Et smakfullt mektig brød, stappfullt av sunne frø, bønner, svisker og krydder.
1 brød45 minIngredienser
1 pk Semper Bokhvete og Teff mel
2 dl solsikkekjerner, hele
2 dl linfrø, hele
1 dl bokhvete, hel
1 boks hermetiske svarte bønner i lake (380 gr brutto)
200 gr tørkede svisker
5 dl yoghurt eller melkefritt alternativ
1/2 dl mørk sirup
1/2 dl olje
25 gr gjær
1 1/2 ts salt
2 ss kakao
2 ts anis, malt
3/4 ts spisskummin, malt
Topping: Semper Havregryn
Slik gjør du
Ha frø, kjerner og bokhvete i en skål og tilsett laken fra bønnene. Bland det sammen.
Sjekk av sviskene er uten steiner. Ha svisker og bønner i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin masse.
Tilsett resten av ingrediensene og kjør minst 3 minutter. Kle en 2 liters form med bakepapir og hell røren i formen. Bruk en slikkepott og jevn overflaten på brødet. Strø på litt havregryn og klapp dem lett ned i brødet.
Sett ovnen på 175 °C og la brødet heve i 30-40 minutter. Stekes i ca. 1 1/2- 2 timer. Brødet bør en en temperatur på minst 98 °C i midten.
Ta brødet ut av formen og la det avkjøles i minst 4 timer.