Glutenfritt formbrød
Et lettbakt og anvendelig brød som stekes i avlange former. Passer til alt fra matpakke til ostesmørbrød.
2 stk45 minIngredienser
1 pkt Semper Bovete & Teff mel
50 gr gjær
1 1/2 ss honning, eller råsukker
4 1/2 dl vann, romstemperert
1/2 dl rapsolje
1 ts salt
brødkrydder (valgfritt)
Slik gjør du
Rør ut gjær og honning i væsken. Tilsett mel (spar 1 ss til utbaking) og resten av ingrediensene. Arbeid deigen raskt sammen til en jevn og smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør i ca 3 minutter.
Sett ovnen på 250°C.
Smør to former av 1 liter og hell deigen over i formene. La heve til dobbelt størrelse.
Pensle med vann og stekes i ovn, i ca. 30 minutter.
Ta brødet ut av formen og la det kjøles avkjøles på rist i ca. 1 time.