Glutenfritt landbrød

Saftig og med sprø skorpe

Lag hjemmebakt brød raskt og enkelt. Vårt luftige, enkle landbrød baker du rett på stekeplaten. Pynt gjerne med havregryn eller solsikkekjerner. Supergodt å spise slik det er, til å dyppe i en god olivenolje eller som tilbehør til suppe – eller hvorfor ikke lage varme smørbrød? Ganske enkelt et perfekt brød uten hvetemel.

2 brød 90 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250 °C.

  2. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett olje, salt og honning samt miksen, men spar ½ dl til utbaking.

  3. Arbeid deigen i maskin med eltekrok i ca. 5 minutter til du har en jevn og fin deig.

  4. Del deigen i to, og form den til runde brød ved hjelp av melet.

  5. La heve under håndkle i ca. 30 minutter. Sikt over resten av melet, og snitt deigen med en liten, skarp kniv.

  6. Bak brødene midt i ovnen, og senk temperaturen til 230 °C når du setter inn brødene. Stek i ca. 25 minutter.

 

Tips! Pynt gjerne brødet med f.eks. havregryn eller solsikkekjerner.

Hjem / Oppskrift / Glutenfritt landbrød