Glutenfritt toastbrød
På tide med ristet brød
Bak ditt eget saftige toastbrød av glutenfritt mel. Dette er et formbrød, noe som gjør at det passer perfekt som ristet brød. Resultatet blir et sprøtt toastbrød. Spis det som det er, rist det eller stek det i smør.
1 stort brød60 minIngredienser
- 500 g Semper Mix med Fiber (1 pk. / ca. 8 dl)
- 4 ½ dl vann
- 25 g gjær
- ½ dl olje
- ½ ts salt
- ½ dl Semper Pofiber til formen
Slik gjør du
- Sett ovnen på 230 °C.
- Bland lunkent vann med gjær i en bolle, og rør om til gjæren har løst seg opp.
- Tilsett olje, salt og Semper Mix med fiber, og kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekrok i 5 minutter inntil du har en fin deig.
- Smør og strø en brødform, ca. 2 ½ liter, med Semper Pofiber. Hell i røren, og strø Semper Pofiber over.
- La heve i ca. 20 minutter, og stek deretter brødet midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Tips! Dette brødet passer perfekt i brødristeren. Tilsett 1 ts brødkrydder for å få mer smak.