Julekake

Tradisjonell glutenfri julekake

Tradisjonellt, glutenfritt og veldig godt!

1hr
Average: 5 (6 votes)
6 Votes

Ingredienser

Julekakeoppskriften er tilpasset 3 store julekaker

 

2 pk Semper Mix

10 ss sukker

2 poser tørrgjær

2 ts kardemomme

 

200g smør

6dl melk

2½ dl vann

2 ss Fiberhusk/Pofiber

2 Egg

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaskinen og alle ingrediensene. 

2. Mål opp alt av det tørre i bakebollen og bland sammen.

3. Mål opp melken og egg, visp sammen.

4. Sett kjøkkenmaskinen på lav hastighet og tilsett melkeblandingen litt og litt. 

5. Når alt er godt blandet og deigen er jevn så tilsetter du smøret i terninger. Tilsett gjerne rosiner hvis man skulle ønske det.

6. La deigen heve i ca. 30 minutter.

7. Bak ut tre brø og legg dem i en langpanne med bakepapir i mellom. La heve i ca. 20 minutter til. 

8. Stekes så i ca. 40 minutter på 175°C på nederste rist i ovnen. 

Hjem / Oppskrift / Julekake