Mokkakake
Kaker

Vegansk kladdkake

Vurdering

(1 votes)

(1 votes)

Sorte bønner gir moussen en kremet konsistens. Kombinasjonen med kaffe og sjokolade er fantastisk! Ønsker du å prøve en vegansk kake, så er denne tingen.

  • Tilberedningstid
    60 min
  • Porsjoner
    10-12 biter
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Bunn:

  2. Ha dadler, kokos, kakaopulver og salt i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse.

  3. Tilsett planteolje og havregryn. Bland.

  4. Bruk en springform og fordel røren i formen. Settes kaldt.

  5. Mousse:

  6. Ha varm espresso i en kjele og tilsett sjokoladebiter. Varm forsiktig og rør til det blir en tykk krem. Avkjøl.

  7. Ha bønner, dadler, yoghurt, vanilje og pepper i en foodprosessor og kjør til det blir en jevn masse.

  8. Ha i sjokolade/kaffeblandingen og bland til en glass mousse.

  9. Fordel moussen på havrebunnen og la stå i frysen i minst 1 time.

  10. Ta ut kaken ca. 30 minutter før servering og pynt med f.eks. jordbær.

  11. Tips! Bruk dobbel oppskrift om du vil ha en ekstra høy kake.