Paibunn med to typer fyll

Pai passer til alle anledninger og kan lages klar på forhånd. For ekstra luksus kan du toppe med ruccola, friske tomater og prosciutto.

6 biter60 min
Average: 4.4 (8 votes)
8 Votes

Ingredienser

Paideig til 1 pai:
2 1/2 dl Semper Havregryn
2 dl Semper MixFin Mix eller Grov Mix
125 g smør
2 ss vann

Fyll Jarlsbergpai:
4 egg
1 dl fløte
3 dl melk
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1 krm pepper
4 dl Jarlsberg

Fyll Blåmuggostpai:
3 egg
2 1/2 dl melk
3 dl revet ost
1 1/2 dl blåmuggost

Slik gjør du

Sett ovnen på 225 °C.

Paibunn:

  1. Bland mel, havregryn, smør og vann i en foodprosessor. Trykk ut deigen i en paiform, 24 cm i diameter.

  2. Stek paien i 10 minutter.

  3. Skru ned temperaturen på ovnen til 200 °C.

Fyll:

  1. Bland sammen fløte, egg, melk og krydder. Fordel osten på paiskallet og hell over eggeblandingen.

  2. Stekes midt i ovnen i ca. 25-30 minutter. Paien er like god varm som kald.

Hjem / Oppskrift / Paibunn med to typer fyll