Serinakaker

Gode glutenfrie kaker til jul

30 stk45 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

150 g meierismør

ca. 250 g Semper Fin Mix

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

100 g sukker

1 egg

Pensling og dryss:

1 eggehvite

1 dl perlesukker

1 dl hakkede mandler 

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate og kle den med bakepapir. 

2. Smuldre smøret med mel, hold igjen litt om du ser det blir mye mel.

3. Tilsett bakepulver, vaniljesukker, sukker og sammenvispet egg.

4. Tilsett litt mer Fin Mix om deigen blir for løs.

5. Arbeid deigen raskt og godt sammen.

 6. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten med litt mellomriom, disse flyter godt ut. 

7. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker.

8. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 -12 minutter til de er fine og gyldne.

9. Avkjøl på rist.

10. Oppbevar kakene i en tett boks.

Hjem / Oppskrift / Serinakaker