Sjakkruter

Glutenfrie sjakkruter

Tradisjonellt, glutenfritt og veldig godt!

1hr
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

Du trenger:

200g smør

1dl sukker

315g / ca. 5dl Semper Fin Mix

1ss vaniljesukker

2ss kakao

1ss Semper Pofiber

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Visp sammen smør og mel med en håndvisp til en jevn deig. Del deigen i to like store deler og legg dem i hver sin bolle. Vent med å tilsette ekstra mel til utbaking, ellers blir deigen for tørr.
  2. Tilsett vaniljesukker i den ene deigen og kakao i den andre og rør det inn i deigene. Sett deigene kaldt i kjøleskap i ca. 30 minutter.
  3. Del hver deig i fire like deler. Rull fire lyse og fire mørke deigpølser. Nå kan du tilsette med mel om det er vanskelig å rulle. Legg en lys og en mørk deigpølse ved siden av hverandre. Legg så en mørk pølse oppå den lyse og en lys pølse oppå den mørke, slik at det blir et sjakk mønster. Klem litt sammen til en firkant og skjær ca. ½ cm tykke skiver.
  4. Legg kakene på et stekebrett kledd med bakepapir, og stek kakene i ca. 10-14 minutter ved 175 °C. Avkjøles på rist.
  5. Legg kakene i en boks eller glass.

Hjem / Oppskrift / Sjakkruter