Stort, lyst glutenfritt brød

Med honning og Pofiber

Dette glutenfrie brødet vil snart bli en favoritt. Kanskje er det verdens beste brød? Dessuten er det veldig enkelt å bake – det tar bare en time. Resultatet blir et perfekt luftig brød av glutenfritt mel som passer både til frokost og til f.eks. suppe.

1 brød60 min
Ingen stemmer registrert
0 Votes

Ingredienser

  • 500 g Semper Fin Mix (ca. 8 dl), spar 2 ss til senere

  • 30 g Semper Pofiber (½ dl)

  • 3 ½ dl vann

  • 50 g gjær

  • 1 dl nøytral matolje

  • 1 ts salt

  • ½ ts bakepulver

  • 1 ss honning

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 240 °C.

  2. Hell lunkent vann i en bolle, smuldre i gjæren, og rør til den er oppløst.

  3. Tilsett olje, salt, Pofiber, bakepulver, honning og melmiks, men spar 2 spiseskjeer til utbakingen.

  4. Arbeid deigen i ca. 5 minutter i maskin inntil den er jevn og smidig.

  5. Form deigen til et rundt brød ved hjelp av melet.

  6. La brødet heve i ca. 20 minutter, og snitt det med en skarp kniv

  7. Stek brødet nederst i ovnen i ca. 30 min.

 

Tips! Bank på undersiden av brødet. Hvis lyden er hul, er brødet ferdig.

Hjem / Oppskrift / Stort, lyst glutenfritt brød