Stort ljust glutenfritt bröd på en träbräda
Brød og rundstykker

Stort lyst glutenfritt brød

Vurdering

(21 votes)

(21 votes)

Det her glutenfrie brødet kommer raskt til å bli en favoritt. Det lyse brødet er veldig godt, men også veldig enkelt å bake- ferdig på en time. Resultatet blir et perfekt luftig brød som passer både til frokost og i matpakken.

  • Tilberedningstid
    60 min
  • Porsjoner
    1 brød
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovenen på 240°C.

  2. Bland sammen i en bakebolle lunkent vann og gjær, og rør til gjæren har løst seg opp.

  3. Tilsett olje, salt, Pofiber, bakepulver, honning og melmix, men spar 2 ss til utbaking.

  4. Arbeid deigen sammen til den er jevn og smidig i en bakemaskin med deigkrok i ca. 5 minutter.

  5. Form deigen til et rundt brød. Ha litt vann på hendene når du former brødet.

  6. Hev brødet i ca. 20 minutter og lag snitt i brødet med en skarp kniv. Dryss eventuelt over litt mel.

  7. Stek brødet nederst i ovnen i ca. 30 minutter.

  8. Tips! bank lett i bunnen av brødet, kjennes det hult er det ferdig stekt.

  9. Vill du heller bake rundstykker?

  10. Sett ovnen på 225 °C.

  11. Mål opp olje, salt, Pofiber og honning i en bakebolle. Ha i lunkent vann og gjær, og rør til gjæren har løst seg opp. Spara 2 ss mel, og tilsett resten av melet og bakepulver i bakebollen.

  12. Arbeid deigen sammen til den er jevn og smidig i en bakemaskin med deigkrok i ca. 3-4 minutter.

  13. La deigen hvile i 10 minutter. Deigen skal være løs. ( Passer ikke til å bakes ut på vanlig vis på et bord).

  14. Form ca. 20 rundtykker med helt våte hender.

  15. Legg rundstykkene på et stekebrett kledd med bakepapir. Spray eller pensle med litt vann og la heve under plastfolie i ca. 15-20 minutter til dobbelt størrelse.

  16. Dryss gjerne litt mel over og stekes midt i ovenen i ca. 12 minutter.

  17. Rundstykkene er ferdig stekt når det får litt farge. Avkjør på rist.