Spørsmål: Hva er forskjellen på et laktosefritt brød og et melkefritt brød?
Svar: Vi har brød som ikke inneholder melk i oppskriften, men som bakes på et bakeri hvor det også lages brød som inneholder melk. Derfor er det veldig vanskelig å merke brødet melkefritt (=melkeproteinfritt). Hvis vi skal bake melkefritt vil det kreve et helt melkefritt miljø. På våre anlegg klarer vi å lage laktosefrie produkter, hvor det da ikke inngår melkeprodukter i oppskriftene.
Spørsmål: Kan baguettene fryses før de stekes?
Svar: Ja, det går helt fint å fryse baguettene innen de stekes.
Spørsmål: Er saltet i knekkebrødene med eller uten jod?
Svar: Saltet er ikke jodberiket
Spørsmål: Hvorfor går det glutenfrie knekkebrødet lettere i stykker enn vanlig knekkebrød?
Svar. Glutenfritt knekkebrød er dessverre mye skjørere enn knekkebrød med gluten i. Det er nettopp gluten i deigen som binder deigen sammen og gjør at vanlig brød og knekkebrød ikke smuldrer så lett. Derfor er det mer utfordrende å bake knekkebrød glutenfritt. Vi bruker andre hjelpemidler for å få en bra konsistens. I vårt bakeri kontrolleres hvert knekkebrød at det er helt før det pakkes og forlater bakeriet.
Spørsmål: Jeg ser at det er surdeig i Fjellrundor. Hva er den laget av?
Svar: Surdeigskulturen er laget av quinoa og ris.
Les mer om informasjonskapsler
Lukk