Spørsmål: Hva betyr det at produktet inneholder hvetestivelse?
Svar: Hvetemel består av både karbohydrater og proteiner. Karbohydratene er stivelsen- protein er gluten. Det er glutenet i hveten glutenintolerante og hveteallergikere ikke tåler. Vi fjerner derfor gluten fra hvetemelet og står igjen med hvetestivelse. Vi kan derfor si at produktet er glutenfritt selv om det består av stivelse fra hveten. Produktet er merket med akset som signaliserer at produktet er glutenfritt.
Hva er gluten?
Hvilken funksjon har gluten?
Spørsmål: Hva betyr PPM?
Svar: Det betyr "part per million" 1ppm = 1 mg/kg. Dette er den enheten man angir gluten i.
Spørsmål: Hvor kan jeg få kjøpt 25 kg sekker med mel?
Svar: Melsekkene kan enklest kjøpe hos JONASSEN & CO AS,http://www.jonassco.no tel: 32800424, epost: ordre@jonassco.no.
Spørsmål: Finnes det en enkel oversikt over allergener i produktene til Semper?
Svar: I brosjyren "Et liv uten gluten" finner du en enkel oversikt over alle allergener.Trykk på linken for å se i borsjyren: Et liv uten gluten Ta kontakt om du har spørsmål på info@semper.no eller tel 800 30 580.
Spørsmål: Noen produkter inneholder hvetestivelse andre ikke. Er det noen grunn til det og har hvetestivelse noen fordeler?
Svar: Grunnen til at vi benytter hvetestivelse i en del produkter har mye med smak og kvalitet å gjøre. En melblanding som er basert på hvetestivelse kan oppleves som lettet å bake med enn en melblanding som er basert på potet/mais/ris. I dag har vi flere produkter som ikke inneholder hvetestivelse som brød, knekkebrød, kjeks og frokostblanding.
Spørsmål: Min datter har cøliaki og laktoseintoleranse. Hvilke av Semper produktene kan hun spise?
Alle produktene våre er glutenfri og i tillegg har vi flere produkter som ikke inneholder gluten og laktose. For å gjøre det enklere for deg som forbruker vil mange av produktene har en blå ring i venstre hjørne, og ringen viser at produktet tilfredsstiller analysekravet for laktosefritt produkt.
Les mer om informasjonskapsler
Lukk